40 jaar Border Collie Club Nederland

Herplaatsingen

Hallo,

Via deze weg wil ik mijn hond herplaatsen omdat we door onze thuissituatie niet meer goed voor onze hond kunnen zorgen.
Wij hebben een bordercollie lang haar en een driekleur. In 2010 gekocht bij Caroline Visser . Wij hebben het altijd heel fijn gevonden om voor Maik te zorgen maar we komen in de problemen als we verder voor hem gaan zorgen.

Hij heeft wel een gebrek aan zijn rechter poot zijn pols gewricht heeft hij doordat hij tegen een basalt steen is geknald met zijn poot verbrijzeld. Wij hebben in Wilhelmina oord het laten onderzoeken maar er was geen kans op goed herstel. Het is een vechter en kan er goed mee functioneren. We laten hem vaak met de fiets uit vanwege zijn energie level en dan rent hij 15 km per uur naast ons en Max 7 kilometer word hij dan uitgelaten omdat als het te lang is hij mank gaat lopen.

Ook is hij 3 jaar geleden gecastreerd.

Hij kan goed met kinderen wij hebben zelf kinderen. Is goed gehoorzaam heeft de honden training gehad en ook een tijd agilty gedaan maar dat moest helaas vanwege zijn poot stoppen. Misschien in het recreatief dat het wel kan.

Wel is hij bang voor onweer en harde geluiden dan kan hij erg schichtig zijn. En als er nieuwe mensen komen dan zal hij ook waakzaam zijn maar niet blaffen dat doet hij nooit je moet dat echt door een spel uitlokken en dan wil mij nog niet altijd blaffen.

Maik is gek op water en dan met de tuinslang hele leuke spelletjes kan je dan met hem doen

We zoeken een gezin of persoon met een tuin waar Maik in de zomer lekker buiten kan zijn die met hem een rondje kunnen fietsen liefst elke dag. Ik kan misschien iets vergeten zijn maar mensen mogen navraag doen en komen kijken.

Stamboom

Contactinformatie:
Astrid de Ridder
Enkhuizerzand 19
8321 zk urk
0527687290
0620975191

U zoekt een herplaatser?

De BCCN bemiddelt bij herplaatsing van Border Collies met een stamboom. Indien u geen ervaring heeft met de opvoeding van de Border Collie, is een oudere Border Collie met gedragsproblemen af te raden: de Border Collie vraagt door zijn drijfvermogen een andere aanpak dan de meeste hondenrassen.

Laat u goed voorlichten over de hond en beoordeel of u de hond iets kunt bieden. Houd er rekening mee dat de Border Collie een werkhond is, die veel tijd en aandacht nodig heeft, maar vooral om werk vraagt.

De BCCN draagt geen verantwoording voor de aangeboden honden en de herplaatsingen. Wilt u meer info over herplaatsing in het algemeen, stuur dan een mailtje naar onze .

Wilt u een hond herplaatsen?

Indien u uw hond wilt herplaatsen, om welke reden dan ook. U bepaalt zelf of u uw Border Collie meegeeft aan een nieuwe eigenaar. Wij verzoeken u vriendelijk om ons in te lichten indien de hond herplaatst is.

Voorwaarden voor herplaatsing zijn:

Voor een soepele plaatsing op de herplaatsinglijst vragen wij de volgende informatie aan te leveren.

Mail deze informatie aan onze.

Het te betalen bedrag dient u onder vermelding van: "Herplaatsing" plus de naam van de hond, over te maken op:

Rekeningnummer: NL75INGB0004839164
BIC: INGBNL2A
Ten name van Border Collie Club Nederland
Te Boxtel

Lees ook het Reglement Pupbemiddeling en Herplaatsing.

Eerste Border Collie?

Bent u op zoek naar informatie voor uw eerste Border Collie? Lees dit artikel eerst.